5e in AD-friettest

De dagverse friet van De Vlaamsche Pot is vandaag als 5e beoordeeld in de Nationale Friettest van het Algemeen Dagblad. Mede-Eigenaar en oprichter Evert Kassing is trots op de erkenning: “Met een 9 en een uitmuntend verslag van de jury zijn we enorm trots.”

Het juryrapport luidde als volgt: “Hoe simpel kan het zijn? Verse aardappelen, beetje liefde voor je vak. Een adres om te onthouden. Zelfs aan het slot van een dag testen pik je nog een extra frietje.”

IJmuidense prijzen!

Qua prijs doet de Vlaamsche Pot het beste van de top vijf. Volgens het AD betalen klanten 0,72 euro per 100 gram frites. Met een portie van 290 gram frites schikt De Vlaamsche Pot zich trots aan een IJmuidense eet-traditie. “Als IJmuidenaren willen genieten, willen ze goed en veel eten voor weinig”, lacht Kassing. IJmuidenaren hoeven ook niet uit angst voor de zomerlijn weg te blijven. De friet van Kassing kent namelijk ook het laagste vetpercentage uit de topvijf: “Dat is een kwestie van goed voor- en afbakken.”

Om de topvijf klassering te vieren heeft hij de prijs nog verder verlaagd: op zaterdag 12 mei 2012 betalen klanten slechts 1,50 euro voor het lekkerste frietje uit de regio met saus!